Trap schilderen

De trap schilderen is iets wat regelmatig moet gebeuren. Door het lopen op de trap ontstaan er snel beschadigingen waardoor de trap er na verloop van tijd niet mooi meer uit ziet.

Het renoveren van uw trap is een goede manier om een groot verschil in uw hal te maken.

Omdat er veel verschillende factoren zijn waar rekening mee moet worden gehouden bij het schilderen van de trap raden wij u aan hierbij gebruik te maken van een professional met veel ervaring.

Bij het renoveren van een trap houden wij rekening met de volgende aandachtspunten:

Trappen worden van veel verschillende, gecombineerde materialen gemaakt. Combinaties van ijzer en hout of marmer en hout vragen de juiste voorbereiding én juist verfgebruik.

Omdat je een trap vaak vanuit verschillende hoeken bekijkt moet alles netjes geschilderd zijn. Schilderen met behulp van een trap kan risicovolle situaties opleveren. Een schilder met ervaring weet hoe te handelen in deze situaties.

Welke mogelijkheden heeft u met betrekking tot uw trap schilderen?

Door het hout te laten beitsen of te laten behandelen behoudt u de natuurlijke nerfstructuur van het hout, wordt de houtkleur benadrukt en krijgt u een mooi glanzend resultaat.

Door uw trap te laten verven kunt u uw trap elke gewenste kleur geven.

U kunt ook kiezen voor traplopers. Deze kunnen worden bevestigd op elke trap en hebben meerdere functies; Ze zorgen er niet alleen voor dat uw trap er mooier uit ziet, maar zorgen ook voor meer grip dus veiligheid én ze beschermen de verf of het hout van uw trap tegen schoenen.

Soms het is het voordeliger om de trap te renoveren met renovatiedelen in plaats van de trap te repareren en te schilderen.

Onze professionals adviseren u de meest geschikte én meest voordelige optie tijdens een eerste inspectie. 

Voor het schilderen van de trap nemen we de volgende voorbereidende stappen:

– Reinigen en ontvetten
Voor het schoonmaken van de trap maken we gebruik van een reinigingsmiddel of wasbenzine om te ontvetten. Dit zorgt ervoor dat het schuurpapier geen vet verzamelt en dat er geen vet in de schuurkrassen wordt geschuurd.

– Ondergrond voorbereiden
Indien er traplopers of tapijt op de trap zit, worden deze, inclusief lijm eerst verwijderd. Een eventuele een oude verflaag wordt eraf geföhnd of geschuurd.

– Beschadigingen repareren
Voor de reparatie van beschadigingen wordt gebruik gemaakt van tweecomponenten epoxy waarna het oppervlak opnieuw wordt geschuurd.

– Kitten
Eventuele naden worden gekit voor een mooier eindresultaat.

– Grondverf aanbrengen
Het aanbrengen van grondverf wordt meestal in twee lagen gedaan. De eerste laag grondverf wordt verdund aangebracht zodat deze dieper in het hout trekt. Uiteraard is het van belang dat gebruik wordt gemaakt van hoge kwaliteit grondverf. Hierna wordt het oppervlak licht geschuurd met fijn schuurpapier ter voorbereiding van de volgende stap.

– Aflakken
Voor het aflakken is het van belang om slijtvaste verf te kiezen (meestal wordt een verf op basis van (poly)urethaan alkydhars gekozen). Ook deze verf wordt aangebracht in een minimum van twee lagen. Tussen deze lagen wordt geschuurd met fijn schuurpapier.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

 

Schildersbedrijf Ruud v/d Gulik